Berlusconiju grozi do 12 let zapora

Tudi v Italiji ni več nedotakljivih. Tako si je mogoče razlagati današjo vest, ki pri sosedih močno odmeva.

Objavljeno
15. februar 2011 12.35
S. N.
S. N.
RIM – Italijansko sodstvo bo vložilo obtožnico zoper premierja Silvia Berlusconija, ki ga bo omenjeni sodni instrument bremenil za plačani seks s 17-letnico. Za to naj bi plačal 7.000 evrov. Poleg tega mu očitajo še zlorabo položaja, ko je posredoval pri policiji ob njeni aretaciji zaradi kraje. Berlusconiju bodo sodile tri ženske sodnice po hitrem postopku, kot so zahtevali tožilci.

Šarmantni Silvio naj bi občeval z danes z 18-letno Karimo El Mahrug, poznano pod umetniškim imenom Ruby, ki pa preiskave v zvezi z Berlusconijem ni komentirala, oba pa vztrajno zanikata govorice o plačanem seksu, ko je bila ona še mladoletna.

Premier je že vse zanikal, kljub temu pa ne bo imel izbire – 6. aprila bo moral pred preiskovalnega sodnika, bolje rečeno sodnico, primer bo vodila Cristina Di Censo.

»Nismo pričakovali drugačne odločitve,« je bil odziv Berlusconijevih odvetnikov. Če bo premier, ki je doslej vztrajno zanikal očitana kazniva dejanja, obsojen, mu v primeru Ruby grozi do tri leta zapora, zaradi zlorabe uradnega položaja pa do 12 let zaporne kazni.