Bikec na rodeu ubil šestnajstletno dijakinjo

V Brandonu na Floridi bikec vrgel s sebe dekle in jo silovito brcnil.

Objavljeno
03. marec 2011 22.19
F. S.
F. S.
TAMPA – V ameriški nacionalni športni zabavi rodeu nastopajo in tekmujejo tudi mladoletniki. Za šolarje, stare od 11 do 18 let (v arenah jahajo bikce in divje konje tudi dekleta) je dovolj podpis staršev, da se s to športno zabavo mladoletnikov strinjajo.

Zakonca Susan in Keith Coats iz mesteca Brandon v bližini Tampe na Floridi sta podpisala privoljenje, da se njuna mladoletna hčerka, obetavna plavalka na dolge proge in odlična dijakinja Riverwieu High School iz Tampe, lahko poskusi v jahanju bikcev, ko je bila Brooke Ann stara nepolnih 15 let. Ko so jo pred dnevi pokopali in sta ob hčerinem odprtem grobu jokala z vsemi njenimi sošolci in prijatelji, sta neutolažljiva med solzami priznala, da je bil njun podpis pod privolitev največja napaka v življenju.

Nesreče med poklicnimi in amaterskimi tekmovalci v rodeu in med mladoletniki, ki v arenah seveda ne poskušajo jahati tako divjih konj in velikih bikov kot odrasli, niso nobena redkost, niti smrtne. Za mladoletnike v arenah so za rodeo obvezne zaščitne čelade in posebne debelo podložene zaščitne obleke, a se nesreče z lažjimi in hujšimi poškodbami vseeno dogajajo.

Za Brooke Ann Coats je bil na rodeu v Tampi usoden bikec, ki ga je v zadnjem letu brez posledic zajahala že najmanj 30-krat, je po tragediji novinarjem in policistom povedal lastnik arene. Dekle, ki so jo s tribune gledali vsi domači, oče, mati, mlajši brat in dedek, je divji bikec po šestih ali sedmih sekundah stresel s hrbta in jo, ko se je pobirala s tal, s prednjo desno nogo silovito zadel v prsi. V varnostni obleki in s čelado na glavi se je pobrala sama in med ploskanjem občinstva brez pomoči odšepala do domačih na tribuni. Tam se je zgrudila in omedlela, poldrugo uro po tragični brci pa je v bolnišnici izdihnila na operacijski mizi.