Bill Clinton: predsednik, ki ni maral tehnologije

Danes priznava, da je kot predsednik ZDA poslal le dva e-sporočili!

Objavljeno
19. februar 2011 16.14
Šp. S.
Šp. S.
NEW YORK – Tehnologiji naj bi se nekdanji 42. predsednik ZDA Bill Clinton, ki je državo vodil med letoma 1993 in 2001, le posmehoval in se je izogibal. Mobiteli in splet mu niso bili niti najmanj zanimivi teh osem let predsednikovanja. Zakaj bi mu tudi bili, saj so za njegovo delo verjetno poskrbeli najeti pomočniki.

Clinton je morda res imel prst na rdečem gumbu, s katerim bi lahko sprožil jedrsko vojno, vendar ni bil veliki privrženec nove tehnologije! Na konferenci v New Yorku je priznal, da je med svojim mandatom poslal le dve e-sporočilii, medtem ko jih je njegovo osebje poslalo okoli 40 milijonov.

»Eno sporočilo sem poslal našim vojakom na Jadranu in eno Johnu Glennu, ki je s 77 leti postal najstarejši človek v vesolju,« je povedal Bill.

Kadar je bil Clinton na dolžnosti, je nadvse rad zbijal šale na račun tehnologije in 50 spletnih strani, ki so tedaj obstajale. Govoril je, da so mobilni telefoni tako težki, da so še najboljši za pridobivanje bicepsov.

No, Clinton je do danas spremenil mišljenje. To je dokazal s tem, da se je pojavil na omenjeni konferenci, katere cilj je bil promocija in poudarjanje pomena informacijske tehnologije, poroča Daily Mail.