Bodoči dijaki in študenti v lovu za informacijami

Začeli so se informativni dnevi, gneča bo tudi v soboto.

Objavljeno
11. februar 2011 10.01
P. P.
P. P.
LJUBLJANA – Prestolnico bo, kot vsako leto, obiskalo največ bodočih dijakov in študentov, pričakujejo jih od 10 do 12 tisoč, v Mariboru naj bi jih informacije poiskalo 7000.

V Ljubljani številni informatorji, brošura

Novincem bodo na pomoč priskočili študentje informatorji, ki bodo čakali na železniški postaji, glavni avtobusni postaji, na številnih postajah mestnega avtobusa in pa po mestu. Bodoče bruce in dijake bodo usmerjali, pripravili pa so jim tudi informativno brošuro, ki ji je priložen tudi prilagojen zemljevid Ljubljane z označenimi fakultetami in ustreznimi LPP-progami. Tisti, ki bodo obiskali fakultete v prestolnici, si lahko v njej preberejo tudi osnovne podatke o visokošolskih ustanovah in opise poti do njih, najdejo pa tudi vozne rede vlakov in avtobusov ter kontaktne številke in naslove, kamor se lahko obrnejo z vprašanji.

Bodočim študentom je za za kakršne koli dodatne informacije na voljo brezplačni študentski telefon 080 98 67, lahko pa se oglasijo v študentski hiši SRCe na Židovski stezi 6, ki je v petek odprta od 9. do 18. ure, v soboto pa od 9. do 15. ure.

Organizirano tudi v Mariboru

Podobno so za bodoče bruce poskrbeli v Mariboru. Čakajo jih informativne mape s koristnimi informacijami o študiju in obštudijskih dejavnostih na Univerzi v Mariboru ter seveda zemljevid mesta. ŠOUM je tudi poskrbel, da bo v petek za dijake do mariborskih fakultet organiziran brezplačen krožni avtobusni prevoz z odhodom izpred glavne železniške postaje.

Na voljo je tudi brezplačna informativna telefonska številka 080 1 SOUM oziroma 080 1 7686.