Ciklon Yasi: moški umrl, dva človeka pogrešajo

Triindvajsetletnik se je zadušil, medtem ko se je umaknil v zavetje.

Objavljeno
04. februar 2011 09.51
P. P./STA
P. P./STA
SYDNEY – Siloviti ciklon Yasi, ki je divjal na severovzhodu Avstralije in povzročil ogromno gmotno škodo, je doslej terjal eno smrtno žrtev. Gre za 23-letnega moškega, ki se je zadušil, medtem ko se je umaknil v zavetje. Yasi, ki ga spremljata obilno deževje in močan veter, je medtem izgubil svojo moč in se spremenil v tropsko nevihto.

Kot je sporočila avstralska policija, so truplo 23-letnega moškega našli v četrtek v njegovi hiši v bližini kraja Ingham v zvezni deželi Queensland. Moški se je zadušil zaradi vdihavanja hlapov dizelskega goriva iz generatorja v zavetju svoje hiše, kamor se je umaknil.

Oblasti iščejo še dva človeka, ki ju pogrešajo že več kot 24 ur po divjanju ciklona, poroča ameriška tiskovna agencija AP.
Reševalci si zdaj prizadevajo doseči najbolj prizadeta območja, med katerimi je tudi kraj Tully, okoli 150 kilometrov južno od Cairnsa. Kraj je v obiskal tudi namestnik avstralske premierke Wayne Swan, ki je po ogledu povedal, da je bil pretresen nad uničenjem, ki ga je povzročil ciklon, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vremenoslovci so medtem napovedali, da bo najmočnejši ciklon, ki je prizadel Avstralijo v zadnjih desetletjih in ki ga je spremljal veter s hitrostjo do 290 kilometrov na uro, do sobote oslabel.