Direktor ciprskega Disonca se ni razkril

Javnosti neznani Kraševec zatrdil, da je pravi lastnik Disonca, ne Jure Janković.

Objavljeno
18. februar 2011 21.44
Šp. S./STA
Šp. S./STA
LJUBLJANA – Janez Kraševec se danes ni razkril, prav tako pa ni pojasnil, kdo je direktor ciprskega podjetja Disonco. Televizija POP TV je namreč v četrtek objavila dokument, ki kaže, da je Jure Janković, sin ljubljanskega župana, lastnik Disonca ali pa da je to vsaj bil.

Ciprsko podjetje Disonco naj bi bilo skupaj s podjetjem VAZ solastnik podjetja Tabia. Tako Tabia kot VAZ pa sta v Ljubljani kupila več hektarjev nezazidljivih zemljišč, ki pa se je z novim prostorskim načrtom Mestne občine Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića spremenilo v zazidljivo in je tako postalo bistveno dražje.

Vprašanje, ki postavlja, je, ali se bo mlajši sin ljubljanskega župana Jure Janković prek skritega lastništva v podjetju na Cipru dokopal do visokih dobičkov, ustvarjenih s preprodajo teh zemljišč v občini, ki jo vodi njegov oče.

Dokaz, da je Jure Janković lastnik podjetja ali da je to vsaj bil, naj bi bila številka osebne izkaznice, ki je navedena na ciprskem dokumentu in ki je dejansko številka njegovega dokumenta, navaja omenjena televizija. Jure Janković je prek posrednikov v četrtek vse skupaj odločno zanikal, češ da nikoli ni bil in da ni lastnik ciprskega Disonca.

Javnosti neznani Kraševec je zatrdil, da je pravi lastnik Disonca on, ne Jure Janković. Prav tako naj bi se javno razkril, a danes tega ni storil. Na vprašanje, ali pozna slednjega, je odvrnil, da ga pozna že 15 let in da ga je učil igrati tenis, da pa nista nikoli govorila o tem podjetju ali o kakršni koli zazidljivosti zemljišč.