Dva dni plul po morju na strehi hiše!

Ženo je odplavil cunami, 60-letnik je splezal na streho hiše, plul po morju in upal na najboljše.

Objavljeno
14. marec 2011 14.03
T. L.
T. L.
TOKIO – Zadnje dni s(mo) mediji prepljavljeni s tragičnimi novicami, ki prihajajo z Japonske. No, na srečo pa se med črnimi novicami najdejo tudi svetlejše usode posmeznikov in nenavadne zgodbe s srečnim razpletom. Med srečneži, ki so na precej nenavaden način uspeli preživeti divjanje cunamija, je tudi 60-letni Japonec Hiromicu Šinkawa.

V nedeljo so ga namreč rešili iz morja, ko je 15 kilometrov od severovzhodnega dela japonske obale, plul na ostankih svoje hiše (natančneje, na strehi), ki jo je odnesel cunami. Po morju je plul dva dni in v tem času ni uspel vzbuditi pozornosti mimo plovečih ladij in helikopterjev, dokler ga v nedeljo vendarle ni na varno potegnila japonska mornarica.

Šinkawa je povedal, da sta se v petek z ženo vrnila v hišo in želela po potresu še vzeti nekaj stvari, ko je njo odneslo, njemu pa je uspelo splezati na streho. Preostanek strehe je nato odneslo naprej na odprto morje. In kako je 60-letniku sploh uspelo preživeti? Domnevno zaradi milega vremena in umirjenega morja.