»Dvojčici počivata v miru, nista trpeli ...«

V zadnjem pismu je oče deklic pokopal upanje, da sta Alessia in Livia še živi.

Objavljeno
11. februar 2011 12.41
Mi. S.
Mi. S.
RIM – Kljub intenzivnemu sodelovanju policije treh evropskih držav pogrešanih dvojčic še vedno niso našli. Kot smo že poročali, ju je ugrabil njun oče Matthias Scheepp, ki se je nekaj dni pozneje vrgel pod vlak blizu Cerignole v Italiji. Pozneje so ugotovili, da ju je oče najverjetneje peljal s trajektom na Korziko, med potjo pa naj bi ju ubil, trupla pa odvrgel v morje.

V enem izmed dveh pisem, ki ju je Matthias Scheepp poslal domov bivši soprogi Irini pa je napisal, da deklice počivata v miru in da niso trpele. Irina Schepp je pismo dobila pred enim dnevom in takoj prepoznala rokopis svojega moža. Kruto sporočilo je verjetno pokopalo še zadnje upanje, da sta dvojčici še vedno živi.

Zdi se, da sta Alessia in Livia, ki ju še vedno iščejo policije Francije, Švice in Italije ter Interpol, res mrtvi. Zaradi suma umora je policija preiskala tudi računalnik krutega očeta, kjer so ugotovili, da je pogosto obiskoval spletne strani, na katerih so bile različne informacije o strupih. Če upoštevamo njegovo znanje o strupih in zadnje sporočilo, ki ga je poslal, je zelo verjetno, da je deklici zastrupil.