Izbrana nova uprava kranjske Save

Nove člane uprave so določili nadzorniki.

Objavljeno
17. februar 2011 11.11
P. P./STA
P. P./STA
KRANJ – Nadzorni svet kranjske Save je na četrtkovi seji imenoval člane prihodnje uprave podjetja. Tako so se nadzorniki odločili, da bodo od konca marca ob predsedniku uprave Mateju Naratu, ki so ga za naslednika Janeza Bohoriča izbrali že decembra, Savo vodili Andrej Andoljšek, Miha Resman in Franci Strajnar.

Kot je danes na spletni strani Ljubljanske borze objavila Sava, bodo dolgoletno upravo podjetja v sestavi Janez Bohorič kot predsednik uprave, Vinko Perčič in Emil Vizovišek nasledili predsednik uprave Matej Narat, Andrej Andoljšek, Franci Strajnar in Miha Resman. Slednji je zaradi nezdružljivosti opravljanja funkcij člana nadzornega sveta in člana uprave podal odstopno izjavo, s čimer mu bo z nastopom funkcije člana uprave prenehala funkcija člana nadzornega sveta družbe.

Člani nove uprave so imenovani za petletni mandat, ki bo začel teči 31. marca. Tedaj bosta z delom začela Narat in Resman, Strajnar se jima bo pridružil dan pozneje. Andoljšek pa se bo upravi zaradi delovnih obveznosti priključil najpozneje 17. julija.