Izginil skupaj s svojima sinovoma

Mu je Matthias Schepp, ki je ugrabil hčerki, za vzor?

Objavljeno
09. februar 2011 13.26
Mo. S.
Mo. S.
NEUHEIM – Medtem ko dvojčic Alessie in Livie Schepp, ki ju je njun oče Matthias ugrabil in se nato vrgel pod vlak, še niso našli, švicarsko javnost razburja še ena podobna zgodba. Gre za 50-letnega Ericha Zimmermanna, ki je izginil skupaj s svojima sinovoma.

V ponedeljek proti večeru je s sinovoma, 10-letnim Timom in sedemletnim Lorinom, odšel iz družinske stanovanjske hiše v Neuheimu. Odšli so v trgovski center, nato pa se je za njimi izgubila vsaka sled. Intenzivno iskanje za zdaj obsega območje med njihovim domom in mestom Zug, kamor so se odpravili, pri akciji pa sodelujejo tudi vojska in helikopterji.

Policisti trdijo, da Erich med izginotjem svojega mobilnega telefona ni uporabljal, saj bi ga na tej podlagi lahko morda hitreje našli. Upajo pa, da bodo varnostne kamere v trgovskem centru pokazale vsaj kakšno sled.

Pred tem se z ženo nista prepirala, policija pa za njune morebitne zakonske težave ne ve. Erich naj bi bil zgleden oče in eden od glavnih v neki tovarni, kjer menijo, da nikoli ni kazal samomorilnih teženj. Morda pa le ne bo uporabil načina, ki ga je Schepp.

Sta dvojčici sploh še živi?

Švicarski policist Jean-Shristophe Sauterel je v torek zvečer povedal, da sledi za izginulima deklicama niso našli, prav tako pa ne vedo, ali sta živi ali mrtvi.