Jankovićev sin danes pred komisijo

V zaslišanju spornih poslov z zemljišči bo obravnavan še s štirimi pričami.

Objavljeno
10. marec 2011 10.35
S. U./STA
S. U./STA
LJUBLJANA – Komisija DZ, ki preiskuje gradbene posle, danes na seji pričakuje pet prič. O domnevno spornih poslih z zemljišči v Ljubljani bodo zaslišani lastnik Electe Damijan Janković, Bruno Filipič iz družbe Branton, bivši direktor Hypo leasinga Andrej Potočnik, nekdanji lastnik zemljišča na Smodinovcu Peter Seliškar in Nevenka Jelovčan iz agencije Vaš dom.

Parlamentarna komisija preiskuje domnevno sporne spremembe namembnosti zemljišč v Ljubljani, s katerimi naj bi se okoristila tudi družina župana Zorana Jankovića. Danes bodo vnovič zaslišali županovega sina Damijana Jankovića, katerega podjetje ima med drugim v lasti tudi zemljišče na Barju. V posle z njim naj bi bili povezani tudi družbi Branton in Hypo leasing. Seliškar in Jelovčanova pa bosta odgovarja na vprašanja v zvezi z zemljiščem na Smodinovcu. Kot je v pismu pojasnila Jelovčanova, naj bi zemljišče v imenu županovega sina Jureta Jankovića kupil Klemen Šešok prek svojega podjetja. Po predlogu prostorskega načrta naj bi to zemljišče postalo zazidljivo, a je bila sprememba pred sprejetjem iz načrta umaknjena.

Kot je v obvestilu o zaslišanjih zapisala predsednica komisije Alenka Jeraj (SDS), bo predlagala, da se med zaslišanjem Seliškarja in Jelovčanove izključi javnost, saj se priči v navzočnosti javnosti nočeta izpovedati. O tem bo komisija odločila z večino opredeljenih glasov navzočih članov.

Komisija je med drugim že zaslišala župana Jankovića, ki je zanikal, da so člani družine Šešok dobili notranje informacije v zvezi s spremembo namembnosti zemljišča na Smodinovcu. Komisija je zaslišala tudi Šešoka in sina Petra Seliškarja Aleša Seliškarja, ki sta tudi zanikala dogovarjanje. Zaradi suma krivega pričanja Aleša Seliškarja je Jerajeva napovedala ovadbo. Županov sin Jure Janković pa na vprašanja komisije ni želel odgovarjati, zato je bil sredi januarja zaslišan na sodišču.