Janša narobe zložil življenjepis

»Janez Janša je na spletni strani napleteničil kup zgodbic,« meni Kumer.

Objavljeno
08. marec 2011 13.39
K. K.
K. K.
LJUBLJANA – »Iste afere na površje potiskajo iste ljudi kot pred 15 leti. Janez Janša je očitno v strahu pred resnico popleteničil, kaj je res, in je na spletni strani napleteničil kup zgodbic. Očitno so travme nekaterih postkomunističnih funkcionarjev take, da so narobe zložili svoj življenjepis zadnji desetih let,« se je vodja poslanske skupine SD Dušan Kumer danes odzval na aktualne orožarske posle, kar naj bi bilo po njegovem posledica tega, da so nekatere stvari zamolčali. Najhuje po Kumrovem pa je, da so to glavni razlagalci dogodkov. »To je podoba voditelja opozicije v zadnjih dneh oziroma zadnjih dveh mesecih,« je Kumer ošvrknil Janšo.

SD za razkritje dokumentov

Potem ko je Janša pred dnevi pozval k objavi dokumentov o orožarski aferi, s tem pa se je strinjal tudi Zares, je tudi Kumer danes dejal, da bodo vsa pristojna ministrstva pozvali k umiku oznak zaupno z orožarskih dokumentov. Napovedal je celo, da bodo formalne vloge za umik znaka zaupno prišle v roku enega tedna. »Zdaj je priložnost, da se nekatere stvari konča. Mogoče zdaj, ko so nekatere stvari kazensko zastarale, nastopa čas, ko lahko to politično rešimo,« je še dejal Kumer. Meni, da so tudi volitve prihodnje leto dovolj oddaljene za tako dejanje.

»Rdeče-črno pri nas ni več aktualna delitev. Zdaj je sivo-belo. Pa še to zaradi travm, ki jih imajo nekateri, kot sem povedal prej,« je Kumer odgovoril na vprašanje, zakaj se pri nas še vedno ukvarjamo z ideološkimi temami in ne s problemi, ki jih imajo ljudje.

Na vprašanje, ali bi bilo pametno poiskati tudi dokumente iz drugih bivših držav SFRJ, Kumer odgovarja, da tam veljajo drugi zakoni, bi bilo pa vrekakor dobrodošlo.