Je ugrabljena Maddie v Ameriki?

Detektiv meni tudi, da so dekličini ugrabitelji povezani s portugalskim pravosodjem.

Objavljeno
18. februar 2011 11.23
Mo. S.
Mo. S.
MADRID – Zgodba o deklici Madeleine McCann, ki je izginila pred skoraj štirimi leti, še ni dobila svojega epiloga. Zasebni preiskovalec je zdaj policiji povedal, da je deklica v Ameriki, ob tem pa je imenoval tudi dva človeka, za katera sumi, da sta sodelovala pri ugrabitvi, poročajo novinarji Suna iz Španije.

Detektiv Marcelino Italiano trdi, da so Madeleine z območja priljubljenega portugalskega turističnega središča odpeljali pripadniki pedofilske skupine. Po njegovih besedah gre za vplivne in nevarne perverzneže in da Maddie ni prvi primer njihove ugrabitve.

»Vem, da so ti ljudje vpleteni v izginotje. Povedali so mi, da bi deklica lahko bila v Ameriki. Ne morem reči, kako, ampak poznam te ljudi in vem, da lahko pobegnejo nekaznovani. Mislim, da so ugrabili veliko otrok, ugrabijo šibke in ranljive,« trdi Italiano in dodaja, da so ugrabitelji povezani s portugalskim pravosodjem, njihove veze pa segajo vse do Londona.

Pravi, da so ga med preiskavo dvakrat napadli, zato je pripravljen na vse. Želi, da resnica o teh ljudeh pride na plano, zato je policiji tudi predal obsežen dosje, ki vsebuje vse informacije o preiskavi. V dosjeju sta imeni dveh znanih potrugalskih poslovnežev, ki naj bi bila vpletena v ugrabitev, in njune fotografije.