Kako poceni na kraljevsko poroko?

V lastni režiji lahko parček kraljevsko poroko doživi že za 480 evrov - preberite, kako.

Objavljeno
02. februar 2011 11.52
R. S.
R. S.
Devetindvajseti april 2011 bo dan žalovanja za milijone najstnic po svetu, ki upajo na poroko s pravim princem. Ta dan bo namreč princ William končno poročil svojo Kate in za dan ali dva bodo oči vsega sveta uprte v London. Če bi radi postali del tega dogodka, pa niste prijatelj ali sorodnik srečnega parčka, se boste na poroko morali povabiti sami.

Objavljamo načrt, kako boste v London prišli čim ceneje in tam preživeli tri čudovite dni. Ker je do poroke še skoraj tri mesece, cene nočitev in prevoza še niso astronomske, vendar boste verjetno morali ukrepati hitro. Za izhodišče smo si postavili parček, ki želi v London priti dan pred kraljevsko poroko in v hotelu ostati tri dni. Ker nima veliko denarja, želi porabiti čim manj in je zato pripravljen sprejeti kakšen kompromis.

1. Preverite, ali si lahko vzamete prost podaljšan vikend

Letos bodo konec aprila vsi prazniki na kupu (velika noč, dan boja proti okupatorju in prvi maj so vsi v istem tednu), tako da ne bi smeli imeti prevelikih težav. Vabimo vas, da si preberete še več namigov, kako letos najbolje izkoristiti praznike za podaljšane konce tedna.

2. Poskrbite za varstvo vaših otrok/mačke/psa

Če jih ne boste vzeli s sabo, vam bodo verjetno radi pomagali manj kraljevsko navdušeni sorodniki in prijatelji.

3. Rezervirajte letalo

Z Brnika v London letita Adria in EasyJet. Pri prvi boste morali za najcenejšo povratno vozovnico za dva potnika odšteti 665 evrov, EasyJet pa bo stal približno polovico manj (mi smo z dajatvami izračunali ceno 346 evrov). Pri ceni upoštevajte, da vas bo Adria (prek Münchna) pripeljala na Heathrow, EasyJet pa na bolj oddaljeni Stansted. Obe ceni smo izračunali na domačih spletnih straneh ponudnikov in se lahko dnevno spreminjajo.

4. Rezervirajte hotel

Najceneje boste prišli skozi, če svojo definicijo mesta London malo razširite in vanj vključite še vsa bližnja in daljna predmestja. Tam so proste sobe v hotelih z dvema zvezdicama na voljo že za malo več kot 40 evrov na dan (za dve osebi), vendar računajte, da se lahko do središča Londona z vlakom vozite tudi eno uro ali več. Največ tovrstnih hotelov je v bližini letališč Luton, Gatwick in Stansted ter ob avtocestnih vpadnicah.

Za okoli 100 evrov na dan boste našli spodoben hotel bližje centru, kar pomeni, da boste plačali manj za vožnjo s podzemno železnico ali pa ubrali približno 30-minutni sprehod do glavnih londonskih nakupovalnih ulic. Priporočamo vam okoliš Paddington, ki ima odlične povezave, je v najožji (nacenejši) coni podzemne železnice in je dobro izhodišče za raziskovanje Londona.

Cene prenočitev v Londonu smo poiskali s pomočjo neodvisnega iskalnika hotelov Discount Hotel Reservations.

5. Uživajte

Računajte, da bo gneča. Oborožite se s potrpljenjem in ne pozabite na fotoaparat. Upoštevajte, da bo zunajpenzionska ponudba zelo draga, tako da morda kaže kulinarično razvajanje prihraniti za kdaj drugič – in vikend preživeti ob sendvičih ter poceni kebabu.

IZRAČUN NAJCENEJŠE OPCIJE ZA DVE OSEBI:
Letalo (EasyJet) in tri nočitve za dva v hotelu Days blizu letališča Stansted: skupaj 480 evrov. Pozor: doplačati je treba prevoze do središča Londona in nazaj. Cene so odvisne od prevoznega sredstva, najcenejši je avtobus, ki je na voljo od dveh funtov za eno smer, vendar do središča Londona vozi celo večnost.

IZRAČUN PRIPOROČENE OPCIJE ZA DVE OSEBI:
Letalo (EasyJet) in tri nočitve za dva v hotelu Alexandra v Paddingtonu: skupaj 661 evrov. V tem primeru se vam splača kupiti dnevne vozovnice za podzemno železnico, kar vam bo omogočilo veliko fleksibilnost (cena nekaj funtov).