Kdo je pokončal mački?

Policisti intenzivno iščejo storilca gnusnega zločina nad nemočnimi živalmi.

Objavljeno
24. februar 2011 15.23
O. B.
O. B.
RADENCI – Čeprav se v zadnjem času nekoliko izboljšuje odnos do domačih živali, torej tudi do hišnih ljubljenčkov, je še vedno veliko primerov trpinčenja in tudi nedovoljenega pokončanja kakšne živali. In tako se je tudi te dni na območju Radencev zgodil okruten zločin nad nemočnimi mačkami. V sredo, 23. februarja, nekaj po 11. uri je namreč OKC PU Murska Sobota sprejel prijavo občana, ki je v gozdičku ob cesti Vučja vas–Hrastje Mota opazil dve mrtvi mački, ki da sta bili zmaličeni, ena pa tudi obešena na drevo.

»Policisti so takoj po prijavi odšli na kraj dogodka in opravili ogled. Ugotovili so, da sta na črnem odlagališču ob navedeni cesti v gozdičku odvrženi dve poginuli mački. Ker je imela ena izmed njiju zunanje vidne poškodbe, policisti zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali intenzivno zbirajo obvestila zoper neznanega storilca,« nam je potrdil tiskovni predstavnik PU Murska Sobota Jožef Prša.

Po naših podatkih so v preiskavo poleg policistov PP Gornja Radgona vključeni tudi vodniki službenih psov PU Murska Sobota. Zato obstaja velika verjetnost, da bo neznani storilec odkrit, če ne drugega, pa bodo odkrili vsaj lastnika nemočnih in zdaj že mrtvih mačk. »Ustrezna kazen za storilce tega zločina, za katerega ni nobenega opravičila, bi gotovo vzgojno vplivala na vse, ki jim pride na misel, da bi trpinčili ali ubijali štirinožne prijatelje,« poudarjajo v Društvu za zaščito živali Pomurja.