Kirurg jim povrne deviškost

Cene na Balkanu priljubljene himenoplastike se gibljejo med 700 in 1000 evri.

Objavljeno
24. februar 2011 11.31
J. K.
J. K.
NOVI SAD – Na Balkanu je zelo priljubljena himenoplastika – operacija, s katero dekletom pred poroko popravljajo oziroma vračajo deviškost. Za omenjeni poseg se dekleta in ženske najpogosteje odločajo, kadar menijo, da so nedolžnost izgubile z napačnim človekom ali pa za rojstni dan ali obletnico želijo presenetiti partnerja. Specialist plastične in estetske kirurgije Predrag Matejin je za srbski Blic povedal, da na himenoplastiko prihajajo dekleta, stara od 20 do 25 let.

Doktor Matejin na leto opravi približno deset takih posegov, vendar se jih ne poslužujejo dekleta iz cele Srbije. Največ jih prihaja iz ruralnih krajev, kjer je zelo pomembno, da je nevesta ob vstopu v zakon še vedno nedotaknjena. Poseg jih stane nekje med 700 in 1000 evri. Spolni odnosi so mogoči od dva do štiri tedne po posegu, vendar se lahko ta čas podaljša, če se brazgotina poveča in pozneje otežuje ali popolnoma onemogoča penetracijo. Srbski kirurg trdi, da nekatera dekleta večkrat pridejo na opravljanje posega.

Matejin je odkril, da si želijo nekatera dekleta nedolžnost povrniti zaradi denarja, vendar on tega v svojih treh ordinacijah ne počne. Neki beograjski kirurg, ki je želel ostati anonimen, je povedal, da sta dve njegovi prijateljici v Dubaju svoji novi nedolžnosti prodali za 8000 evrov. Ker pogosto prihajata k njemu, jima za operacijo računa 400 evrov.