Kje sta dvojčici?

Na njunem domu v Švici ju je ugrabil oče Matthias Schepp.

Objavljeno
06. februar 2011 20.21
U. S.
U. S.
RIM – Policija treh evropskih držav išče šestletni dvojčici Alessio in Livio Schepp, ki ju je z njunega doma v švicarskem kraju St. Suplice ugrabil 43-letni oče Matthias, nekaj dni pozneje pa se je vrgel pod vlak blizu Cerignole v Italiji; v bližini so našli njegovega audija A6. Gorska italijanska policija s slednimi psi in helikopterji ter pomočjo številnih prostovoljcev preiskuje območje okoli Cerignole v upanju, da bodo našli pogrešani punčki.

Matthias, ki je živel ločeno od 44-letne žene Irine, matere njegovih otrok, je deklici ugrabil zadnjo januarsko nedeljo in ju z njunega doma na zahodu Švice odpeljal v ukradenem vozilu. Švicarska policija je v Italijo že poslala inšpektorja, ki bosta pri preiskavi pomagala italijanskim kolegom, 30 policistov pa se s primerom ukvarja doma. Švicarska inšpektorja sta se odpravila v Francijo, natančneje v Marseille, kamor naj bi oče odpeljal hčeri. Od tam je v Kanadi rojeni Matthias, ki je vse življenje živel v Švici in nima kanadskega državljanstva, Irini, Italijanki po rodu, poslal razglednico, nosila je datum 31. januar, to je dan po ugrabitvi. Napisal ji je, da je povsem obupan in da ne more živeti brez nje. Lokalni mediji so poročali, da sta se razšla avgusta lani in sta bila zdaj v ločitvenem postopku.

Švicarska policija je ugotovila, da je v pristaniškem mestu na bankomatih dvignil večjo vsoto denarja. Iz Francije se je Schepp odpravil v Italijo in tam v petek naredil samomor; kaj se je zgodilo z deklicama, ali sta ostali v Franciji ali ju je oče vzel s seboj v Italijo, francoski, italijanski in švicarski policisti še ugotavljajo.