Kresalova: Kako veliko je Janševo premoženje?

Janša ne izključuje vlaganja tožb, ko bo konec gonje proti njemu.

Objavljeno
09. marec 2011 13.40
A. L.
A. L.
LJUBLJANA – »Meni se očita, da sem prejemal provizije od orožja. Vse moje premoženje ni toliko vredno kot dva avtomobila notranje ministrice Kresalove, ki precej manj časa dela kot jaz. Zadeva je dejansko absurdna,« je v intervjuju za rtvslo.si dejal prvak SDS Janez Janša. Zadevo v zvezi z vozili, ki jih imata v lasti odvetnik Miro Senica in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, in morebitnimi utajami davka naj bi preiskovalo tudi tožilstvo.

»Ko se nekdo, ki se sooča s tako težkimi obtožbami, kot je zasebnopridobitna trgovina z orožjem, začne braniti z mojimi avtomobili, kaže, da je res v hudi stiski,« se je na besede Janše odzvala ministrica Kresalova. Dodala je, da resnica o velikosti njegovega premoženja verjetno ne bo nikoli jasna.

Dokazov ni

»Obtožbe običajno sejejo tisti, ki smo jih dejansko zalotili z rokami v kontejnerjih, polnih prešvercanega orožja, kot, recimo, gospoda Komarja. Ko je treba pokazati dokaze, jih pa ni,« razlaga Janša in dodaja, da je pri vseh preiskavah, tudi v primeru Patria, zapravil precej denarja: »Samo za kopije sodnega spisa v zadevi Patria sem sodišču plačal več kot dva tisoč evrov. To je strošek. Tudi sodne takse so zdaj velike. Kljub temu bova po koncu te gonje skupaj z odvetnikom naredila oceno in analizo in ni rečeno, da ne bodo vložene nekatere tožbe.«

Državo po Janševem mnenju vodijo razni lobiji in zelo močna »udbovska naveza iz nekdanjih časov, na čelu z Janezom Zemljaričem in tem krogom, bivšim predsednikom Kučanom, raznimi močnimi odvetniškimi pisarnami in tako naprej«.