Le del delavcev CPM dobil del plač

709 zaposlenih bo počakalo še do petka, 4. februarja

Objavljeno
03. februar 2011 10.00
P. P./STA
P. P./STA
MARIBOR – Vsi zaposleni v Cestnem podjetju Maribor (CPM), ki je od sredine januarja v prisilni poravnavi, ta teden niso prejeli dela decembrskih plač, kot so v sredo sporočili iz sindikata Pergam. Prva sindikalistka v podjetju Barbara Matul je za STA povedala, da so del plače prejeli le zaposleni v CPM Vzdrževanje in obnova cest, 709 zaposlenih v CPM pa ne.

Kot je še dodala Matulova, so bili na ravni vseh družb CPM 28. januarja poplačani krediti zaposlenih, preživnine, dodatno zdravstveno zavarovanje in drugo, kar izhaja iz plače zaposlenih. »Delavci CPM, ki smo v postopku prisilne poravnave, plačo še čakamo do petka, 4. februarja. Upam, da bomo do takrat vendarle vsi poplačani,« je še dodala predstavnica Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije.

Če plačila do petka ne bo, napovedana stavka


Omenjeni sindikat je sicer del konfederacije sindikatov Pergam, od koder so v sredo še sporočili, da se bo v petek sestal izvršilni odbor Sindikat cestnega gospodarstva Slovenije in v primeru neuresničenega dogovora o izplačilu decembrskih plač napovedal stavko.

Mariborsko okrožno sodišče je 12. januarja začelo postopek prisilne poravnave v CPM, za prisilnega upravitelja pa je bil imenovan Silvo Zorec. Sodišče je upnike pozvalo, naj najpozneje do 14. februarja prijavijo svoje terjatve.

Navadnim upnikom je mariborsko gradbeno podjetje, ki jim dolguje 68 milijonov evrov, predlagalo, da se odrečejo 65 odstotkom svojih terjatev. Dobro tretjino terjatev bi jim CPM povrnil v šestih letih in pol.