Leta 2010 zapravil 34 milijonov evrov za dekleta

Je Silvio zapravljal svoj denar ali denar italijanskih davkoplačevalcev?

Objavljeno
10. marec 2011 12.40
Mi. S.
Mi. S.
RIM – Italijanske oblasti so med preiskavo vsak dan bolj obsežne Berlusconijeve afere z mladoletno Ruby odkrile še eno sočno podrobnost: italijanski premier je leta 2010 zapravil neverjetnih 34 milijonov evrov. Vsoto je razkril italijanski časnik Corriere della Sera.

Čeprav ta vsota za milijarderja ni pretirano velika, je na mestu vprašanje, čigav denar je zapravljal? Svoj ali davkoplačevalski?

Vse kaže, da Silvio Berlusconi ne gleda pretirano na cene, ampak le zapravlja. Tako je kupoval različna darila za svoja številna dekleta, ki so z veseljem sprejela prestižni nakit, umetnine, oblačila, nakatere tudi avtomobile, ali pa 'le' belo kuverto z bankovci.

Samo najem dvora poleg kraja Portofina stane 650.000 evrov, Angeli Sozio naj bi enkrat izročil kuverto s kar 100.000 evri, tajnici je za poročno darilo dal 40 tisočakov, Noemi Letizia pa je dobila 'borih' 20.000 evrov.

Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini trdi, da vse obtožbe kršijo zasebnost italijanskega premierja, a ni želel potrditi, koliko evrov dobi on – po nekaterih podatkih naj bi na leto dobil skoraj pol milijona evrov za svoje pravne usluge.