Ljubljana le dočakala negovalnico

Velik del opreme sta priskrbela UKC in onkološki inštitut Ljubljana.

Objavljeno
11. februar 2011 18.39
S. N./STA
S. N./STA
LJUBLJANA – Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je danes skupaj z ministrstvom za zdravje in Mestno občino Ljubljana odprl prostore za novo negovalno bolnišnico na Vrazovem trgu, v kateri bo sprva prostora za 33 oskrbovancev, ki ne potrebujejo več akutne obravnave. Prve bolnike bo bolnišnica sprejela v začetku marca.

Minister za zdravje Dorijan Marušič je ob tem dejal, da je znašala dosedanja vrednost investicije za funkcionalno ureditev traktov C in D v stari pediatrični kliniki za potrebe negovalne bolnišnice 795.700 evrov.

Velik del opreme za negovalno bolnišnico sta priskrbela UKC in Onkološki inštitut Ljubljana.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je vprašal, zakaj so v Ljubljani tako dolgo čakali na mestno negovalno bolnišnico. V petih letih so se po Jankovićevih besedah zamenjali štirje ministri za zdravje in dve vodstvi kliničnega centra. Sicer je to po Jankovićevih besedah že drugi pomemben objekt za Ljubljančane, pred mesecem so odprli Hospic.

Po navedbah glavne medicinske sestre UKC Ljubljana Erne Kos Grabnar so za negovalno bolnišnico zagotovili kadre deloma s prerazporeditvami, deloma pa z novimi zaposlitvami.

Negovalna bolnišnica je namenjena predvsem bolnikom, ki ne potrebujejo več akutne zdravstvene obravnave, vendar pa še niso pripravljeni za samostojno življenje doma ali v domu za starejše občane ali kje drugje.