Mamo ubil s kladivom in šest dni spal ob truplu

Truplo je kasneje odvrgel v cisterno z vodo in odšel prodat mamino zlatnino.

Objavljeno
11. marec 2011 09.26
P. P.
P. P.
STANKOVCI – D. S. (20) je v družinski hiši svoje babice Marice Morić v Stankovcih 26. februarja letos ubil svojo mamo Divno (40) in njeno telo nekaj dni pozneje vrgel v cisterno vode v hiši. To je potrdila zadrska policija na novinarski konferenci v četrtek.

Telo je odvlekel v spalnico in počistil sledove krvi

Mladenič je mamo po krajšem prepiru udaril s pestjo v glavo, da je na hodniku padla na tla, nakar je vzel kladivo in ji zadal pet smrtonosnih udarcev. Sprla sta se zaradi njegovega načina življenja, kockanja in njegove družbe, so povedali policisti.

Materino telo je sin potem odvlekel v spalnico, počistil sledove krvi in šest dni živel, kot da se ni nič zgodilo, spal je v sosednji sobi, preden pa je zapustil babičino hišo, je truplo vrgel v cisterno vode.

Nato je odšel prodat materino zlatnino. Najprej je poskušal v Šibeniku, ker pa ni bil uspešen, je odšel do Trogira, kjer je za zlatnino dobil 21.000 kun (2841 evrov). Denar je porabil za kockanje, nočno življenje in stavnice. Ko je porabil ves denar, se je po telefonu javil babici.

»Bil je pri meni minuli petek, pojedel krožnik juhe, prespal in odšel. V torek se je javil iz Šibenika, a ko sem mu povedala, da je njegova mama pogrešana in da je vas polna policije, ki jo išče, se je razjokal, kako bo on brez mame,« je komaj v solzah pripovedovala mladeničeva babica.

Ker hči ni prišla ponjo, je babica poklicala policijo

Sama je bila v času umora v bolnišnici na operaciji ledvičnih kamnov. Hči bi morala priti ponjo, a ker je ni bilo, so Marico domov odpeljali z rešilnim avtom. Nenavadno se ji je zdelo, da hčere ni, njen mobilnik pa je bil izključen, zato je to javila policiji. Že vse od začetka je policija iskala sina, saj je njihov stari znanec. Že pri 15 je kradel in vlamljal, zato je bil nekaj časa v popravnem domu v Zadru. Pred dvema mesecema se je vrnil iz zapora, kjer je bil leto dni zaradi zlorabljanja babice in mame.

Na mami se je fizično izživljal, zaradi česar so ga pogosto prijavljali policiji, je povedal šef zadrske kriminalistične policije. Prijeli so ga v torek, potem ko se je javil babici. Ta mu je povedala, da ga iščejo zaradi maminega izginotja, zato se je sam javil policiji, ki pa naj bi potrebovala kar 30 ur, da je priznal svoje dejanje. Pretental je celo poligraf. Ko je priznal, da je mamo umoril, policistom ni povedal, kam je odvrgel njeno truplo. Mama Divna je bila zaposlena kot civilistka v zračni bazi v Zemuniku.

Babica Marica vnuka ne želi videti nikoli več.