Mati pogrešanih dvojčic: Živi sta!

Mednarodne oblasti je pozvala, naj nadaljujejo iskanje hčerk.

Objavljeno
12. februar 2011 12.57
Šp. S.
Šp. S.
RIM – Mati šestletnih švicarskih dvojčic Alessie in Livie Schepp, ki sta izginili pred skoraj dvema tednoma, je pozvala mednarodne oblasti, naj ne obupajo s prizadevanji pri njunem iskanju, kljub pismu očeta Matthiasa Scheppa, v katerem je zapisal, da ju je ubil.

»Moje srce čuti, da sta hčerki živi. Prosim vas, nadaljujte iskanje,« pravi trpeča mati Irina Lucidi.

Oče pogrešanih dvojčic je pred samomorom v slovo napisal pismo in dodal, da deklici počivata v miru in da nista trpeli. Preden se je vrgel pod vlak, je proučil več internetnih strani s študijami in tehnikami o samomorih ter zastrupitvah. Zadnjič so ga s punčkami videli na trajektu za Korziko.

Potovanje je, kot trdi policija, skrbno načrtoval. Konec januarja je v Lozani v švicarskem kantonu Vaud ugrabil dekleti, ki sta od tedaj pogrešani. Obstaja celo možnost, da ju je vrgel s trajekta v morje. Matthias se ni mogel sprijazniti z razvezo od svoje žene, zato je ugrabil nedolžni dvojčici. 

Dekleti sta bili najverjetneje ubiti 1. februarja

V ponedeljek zjutraj, 31. januarja, je Matthias Schepp kupil tri karte za trajekt iz Marseillesa na Korziko. Nekaj ur kasneje je Irini poslal razglednico, na kateri je pisalo: »Ne morem živeti brez tebe, pogrešam te.« Vkrcali so se na trajekt, kar je videlo nekaj prič, ena izmed njih je slišala celo jok deklic v potniški kabini.

V torek dopoldne, 1. februarja, je trajekt prispel v Propriano in priče so videle Scheppa, ki se je z deklicama izkrcal. Takrat sta bili videni zadnjič, zato policija meni, da ju je ubil na ta dan. Zvečer so ga opazili na trajektu v Toulonu samega. V četrtek ob približno 23. uri zvečer se je v Italiji vrgel pod vlak.