Medvedjev ukinja zimski čas

Prihraniti želi čas in Ruse zaščititi pred stresom ter boleznimi.

Objavljeno
09. februar 2011 13.14
Šp. S.
Šp. S.
MOSKVA – Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odločil odpraviti prehod na zimski čas in uporabljati samo še računanje za poletni čas, saj naj bi bilo slednje v dobro zdravja prebivalstva. Trdi, da želi tako Ruse zaščititi pred stresom in boleznimi, ki jih izzovejo spremembe med prehodom v bolj hladen in temačen čas ter poudaril, da te spremembe vplivajo tudi na domače živali.

»Le kaj reči ubogim kravam in drugim živalim, ki ne razumejo, da se je čas spremenil in ne razumejo, zakaj se jih molze ob drugih urah,« zaskrbljeno dodaja Medvedjev. Premik kazalcev na uri spomladi in jeseni je le navada, ki se vsem že počasi upira. Destabilizira biološki ritem človeka in je nadležno, pravi.

Tako po odločitvi svojega predsednika Rusi ne bodo več preklopili na zimski čas in bodo prvi v Evropi, ki ne bodo več uporabljali prehoda ter bodo tako, po njihovem mnenju, prihranili čas. Zadnjič bodo morali pretrpeti neugodno spremembo ure, ko bodo prešli na letni čas, kar pomeni uro spanca manj, potem pa nikoli več.