Merkur zapira tri poslovalnice

Vrata bo zaprl Merkur Mojster na Primskovem, za Bežigradom in v Jami.

Objavljeno
28. februar 2011 17.30
Šp. S.
Šp. S.
NAKLO – Merkur zaradi optimizacije poslovanja in sanacijskega načrta zapira tri manjše trgovske centre. Danes bo svoja vrata zaprl Merkur Mojster na Primskovem v Kranju, konec marca mu bosta sledila še centra Merkur Mojster v Ljubljani za Bežigradom in v Jami. S prodajo vseh treh centrov naj bi podjetje zmanjšalo zadolženost.

Vsi zaposleni v zaprtih trgovskih centrih bodo ohranili delovna mesta. Prerazporejeni bodo na druga, pri čemer bo upoštevana bližina njihovega prebivališča. Večina ponudbe iz omenjenih centrov bo zadnje dni na voljo po nižjih cenah, nekaj pa bo prestavljene v druge trgovske centre po Sloveniji. Merkur kot blagovna znamka bo bolj prepoznaven in prijaznejši kupcem, zagotavljajo v podjetju, ki v okviru prisilne poravnave sledi zastavljeni poslovni in finančni sanaciji.

Danes se izteka tudi rok za podpis reprograma 300 milijonov evrov dolgoročnih kreditov med Merkurjem in bankami, vendar je mogoče pričakovati, da se bo zaradi zamika pri dogovoru o kreditu tudi sam dogovor o reprogramu zamaknil. Bistveno je, da bo reprogram sklenjen do konca aprila oziroma začetka maja, ko je mogoče pričakovati potrjevanje prisilne poravnave, a vodstvo vendarle upa, da bo dogovor sprejet že prej, je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi v Merkurju Katja Kozina. Reprogram, ki je ključnega pomena za uspeh finančnega prestrukturiranja družbe, predvideva, da se glavnica ne odplačuje do leta 2016 in je obrestna mera precej nižja od tržne.