Deset dostopnih: kavbojke

Večne, modne in nadvse uporabne.

Objavljeno
04. november 2011 09.42
Posodobljeno
04. november 2011 09.42
V. H.
V. H.
Vsaka ženska se zaveda pomena dobrih kavbojk in jih zato zna ceniti. V sleherni garderobi je praviloma vsaj en par teh večnih hlač, ki so neskončno uporabne, saj jih nosimo vse leto, ker ne poznajo letnih časov. Oblečemo jih lahko, ko gremo v službo, na faks, sprehod, v kino ali na obisk, res kamor koli. No, mogoče ne takrat, ko se odpravimo v gledališče ali opero.

Modra klasika

Modra indigo barva kavbojk ostaja večna, spreminjajo pa se kroji in stili. Kavbojke odsevajo aktualen modni utrip, zato se spreminja njihova linija od ozkih, širokih do takih z nizkim pasom ali z zelo visokim, ki so bile izjemno moderne pred leti. Vsake toliko se pojavijo hlače na zvonec, ki so zaslovele v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja.

Barve

Spreminjajo se tudi barve jeansa: izbiramo lahko med različnimi odtenki modre, med katerimi velja nenapisano pravilo, da se izjemno svetel jeans nosi v poletnih in pomladnih mesecih. Obarvan je tudi v črno, sivo in druge barve, ki jih lahko v mrzlih mesecih prefinjeno modno kombiniramo s pleteninami in z majicami.

Modni nasvet

Če želite slediti modnih zapovedim, prisluhnite našim nasvetom. Na ozke in oprijete kavbojke obujte gležnarje ali škornje, na širše hlače pa nizke čevlje ali gležnarje.