Balerinke, ki so obnorele zvezdnice

Čevlje z mačjim obrazom nosijo slavne trendseterke.

Objavljeno
10. november 2011 08.51
Posodobljeno
10. november 2011 08.51
V. H.
V. H.
Vsake toliko časa slavne in bogate posvojijo kaj takšnega, kar oblikovalca povzdigne iz neprepoznavne sivine in ga postavijo na modni prestol. Tako se je letos zgodilo z mlado grško oblikovalko Mary Katrantzou, tokrat pa je dobitek zadela blagovna znamka Charlotte Olympia. Znane je očarala s svojimi balerinkami z mačjim obrazom.

Zvezdnice

Lepotice in postavljavke modnih smernic so ponorele za temi balerinkami, ki se dajo skombinirati z različnimi slogi oblačenja, zato ne preseneča, da smo jih opazili tako na Katy Perry, Alexi Chung in Sarah Jessici Parker.

Mačkice

Balerinke Kitty imajo poleg vpadljivega detajla na sprednji strani še zlato peto, ki jo mnoge slavne ženske mojstrsko kombinirajo s svojimi oblačili. Katy Perry jih je tako obula k obleki Moschino, britanska manekenka Alexa Chung pa jih združi z obleko, krilom ali hlačami.

In kdo je najzaslužnejši za to, da so balerinke mačkice doživele svetovno slavo? Verjetno kar Charlotte Dellal, ženska, ki stoji za blagovno znamko Charlotte Olympia, ki jih je prva začela nositi. Priljubljene so gotovo tudi zato, ker so idealne tako za dnevne kot večerne priložnosti. Kljub temu da imajo popoprano ceno, saj stanejo 525 evrov, se prodajajo izjemno bliskovito.