Bizarna moda: hobotnica na golem telesu

Bi namesto bombaža nosili raje zrezke in hobotnice?

Objavljeno
03. november 2011 13.37
Posodobljeno
03. november 2011 13.37
P. J.
P. J.
Muzej moderne komunikacije v Berlinu je na modni reviji predstavil bizarno modo svetovno znanega kuharja Rolanda Trettla.

Modna hrana

V svojo kolekcijo je vključil hobotnice, lignje, morsko travo, čokolado in druge dobrote. Kostim, ki je užiten, je prvič predstavila Lady Gaga, ko si je za podelitev nagrad nadela obleko iz mesa. Slavni kuhar je po prireditvi povedal, da so vse sestavine, ki jih uporabi v kreacijah, primerne za kuhanje in obrok. Po njegovem mnenju bodo taka oblačila presegla mejo med kulinariko in modo.

Banana njam

Sicer pa ni to prvi poskus umetnikov, da so poskušali hrano preleviti v zanimiva oblačila. Spomnimo se plesalke Josephine Baker, ki je nosila krilo iz banan. Kuhar Tiberio Simone in fotograf Matt Freedman pa sta se poigrala s hrano in z manekenkami.

Razstavo nenavadnih oblačil si bo mogoče ogledati do 29. januarja. Na kakšen način bodo shranjevali hrano, da ne bo propadla, oziroma koliko je bodo porabili, saj bodo razstavljali kar tri mesece, pa ni znano.