Kdaj so dokolenke seksi?

Obstaja velika razlika med dokolenkami in hlačnimi nogavicami.

Objavljeno
02. november 2011 15.24
Posodobljeno
02. november 2011 15.24
M. F.
M. F.

»Nekaj najbolj neprivlačnega je, ko se punca preoblači pred menoj in ima oblečene dokolenke, ki ji po možnosti stiskajo kožo pod kolenom. Takrat me vse mine,« mi je odgovoril prijatelj na vprašanje o tem, kaj si misli o ženskih dokolenkah.

Zakaj ženske ljubimo dokolenke?

Dokolenke so v zadnjih nekaj letih postale zveste spremljevalke vsake urejene dame. So praktične, tople in izjemno učinkovite, ko želimo popestriti odkriti delček nog med hlačami in obuvalom. S prihodom balerink so dobile poseben pomen. V vseh mogočih odtenkih pomagajo razbiti sivo povprečje v načinu oblačenja. Dokaz, da to drži, je vedno večja ponudba dokolenk pri priznanih blagovnih znamkah nogavic. Za razliko od žab so dokolenke izjemno udobne pod hlačami, saj nas okoli stegna in zadnjice ne ovirajo. Je pa res, da so lahko ravno dokolenke zelo odbijajoč dejavnik, ko je izbira ponesrečena ali pa telesne mere ne prenesejo tega modnega dodatka.

Komu se najlepše podajo?

Vitke ženske z dolgimi nogami so v dokolenkah brez težav samozavestne. Lahko jih nosijo celo na krila, sploh ko zraven obujejo visoke pete. Proizvajalci dokolenk so vedno bolj inovativni in dokolenke že oblikujejo tako, da so lahko edini modni dodatek posameznice. Majhne in širše postave naj se dokolenkam na daleč ognejo. Za tak tip postave so bolj praktične nadkolenke ali hlačne nogavice v enem kosu. Kratkonoge in drobne postave naj se prav tako ognejo dokolenkam, saj jih bodo optično še pomanjšale. Če pa že, naj izberejo take z navpičnimi črtami.

Nikar

Najhujši modni spodrsljaj z dokolenkami je, da ponesrečeno zlezejo dol in jih nosite kot navadne, športne nogavice. Tudi luknje in stisnjeni patenti pod kolenom ne delujejo ravno privlačno. Bodite pozorne, na kaj jih oblečete in s čim jih kombinirate.