Najboljše frizure, ki jih nosite pod klobuki in kapami

Z lasmi imamo lahko pozimi nemalo težav.

Objavljeno
10. november 2011 09.33
Posodobljeno
11. november 2011 06.00
V. H.
V. H.
S prihodom mrzlih jesenskih in zimskih dni se začenja tudi sezona kap in klobukov, ki nas ščitijo pred mrazom, vetrom in padavinami. Če ste tudi same med tistimi ženskami, ki ne marajo nositi teh modnih dodatkov, ker menijo, da jim kvarijo frizuro, potem berite dalje. Če ste izbrali napačni model klobuka in vam zato ne pristoji, vam ne moremo pomagati, lahko pa vam svetujemo, da se vam to ne bi več zgodilo.

Enostavno

Razumljivo je, da mora biti frizura pod klobukom ali kapo čim enostavnejša, ker komplicirane, spete frizure enostavno ne bodo preživele. Že samo po krajšem nošenju kape, se vam lasje potlačijo, izgubili bodo volumen in sijaj, še posebno če imate probleme z mastnim lasiščem.

Predlagamo nekaj rešitev, kako ravnati z lasmi v hladnih zimskih mesecih.

Spuščeni lasje

Večini žensk pod pokrivalom v mrzlih mesecih bolje stojijo dolgi lasje, zato jih veliko takrat nosi spuščene lase. Najenostavnejši način je, da se le počešete. Če pa imate frufru, predlagamo dve rešitvi: dvignite jih s čela in jih z lasnicami pričvrstite na stran ali nazaj ter si šele potem nadenite kapo. Druga možnost je, da frufru pustite, kakor vam stoji (preko čela), si čezenj poveznete pokrivalo, potem pa frufru še poravnajte.

Kodrani lasje

Zelo skodrani lasje vam lahko povzročijo nemalo težav v kombinaciji s kapo. Ta tip las se zaradi svoje prostornine zelo rad kodra tudi okoli kape, tako da bodite pozorni, da ne boste kakor pudljica. Da bi se temu izognili, si lase spnite v čop ali spnite v modno kito.

Kratki lasje

Tudi kratki lasje vam lahko povzročajo težave pod kapo, zlasti če si lase z gelom oblikujejo navzgor. Na žalost v tem primeru ni velike pomoči, razen da kapo snamete le, ko je res treba. Kapo izkoristite kot pravi modni dodatek.

Speti lase: čopi in kite

Čop je vedno praktična rešitev pri pokrivalih. Pazite le, da bo čop pod robom kape, sicer utegnete imeti kakšno težavo, ko se boste trudile kapo dati čez čop, poleg tega pa bo pod kapo videti bulo spetih las, kar ni najlepše.

Pozabavajte se z več možnostmi, zato ni potrebe, da je čop na sredini glave. Za romantičnejši videz si lase spnite na strani, ne pozabite pa tudi na razpuščene kite, ki so letos zelo modne.