Sestri Kardashian kopirali torbe in ukradli ideje

Sumijo ju, da sta brez sramu posnemali torbe svetovnih dizajnerjev.

Objavljeno
08. november 2011 08.54
Posodobljeno
08. november 2011 10.55
V. H.
V. H.
Po tem, ko se še niso polegle govorice, da je bil zakon Kim Kardashian s Krisom Humphriesom le farsa in pot do zaslužka, se je Kim že znašla sredi novega škandala.

Kopiranje brez sramu

S sestro Khloe sta odleteli v Sydney, kjer sta promovirali svojo linijo torb Kardashian Kollection, ki je pritegnila pozornost javnosti. Toda ne take, kot bi si jo sestri želeli. Obtožujejo ju namreč, da sta brez sramu kopirali in ukradli oblikovalske ideje mnogo dražjih blagovnih znamk, kot so Balenciaga, Hermes, Chanel, YSL in Alexander Wang.

Nesporni dokazi

V intervjuju, ki sta ga dali v Avstraliji, sta se zagovarjali, da so to njuni dizajni, da vse oblikujeta sami ter da sta celo vključeni v vsak proces oblikovanja. Torbe, ki se prodajajo za nekaj deset dolarjev, nesramno spominjajo na torbo Balenciaga, ki stane 1545 dolarjev, še bolj drastičen primer pa je torba z animaličnim potiskom, ki je kopija kultne torbe Hermes Birkin, ki stane celo okoli 30 tisoč dolarjev. Njuna torba stane le 99,95 dolarja.

Kaj je bil njun navdih?

Očitno sta navdih našli še v torbah Yves-Sainta Laurenta in Monice Botkier ter izdelali cenejšo različico. No, torbo sester Kardashian, ki spominja na torbo Monice Botkier, so umaknili iz prodaje, saj oblikovalki očitno posnemanje njene ideje ni bilo niti malo všeč. To pa ni zmotilo sester Kardashian, da ne bi poiskali idej tudi v torbi s podpisom Chloe. Izdelali sta identično torbo za svojo kolekcijo.

Oglejte si torbe v fotogaleriji in si ustvarite svoje mnenje.