Trend: po moško

Ženske so si prilastile moška oblačila.

Objavljeno
08. november 2011 09.47
Posodobljeno
08. november 2011 17.22
V. H.
V. H.
Moška oblačila in kroji, prirejeni za žensko, so letos preplavili modni svet in modne piste. Jasno je, ko stroga in odločna ženska obuje čevlje z visoko peto in na usta nanese rdečo šminko, z njo ni heca.

Moško in žensko

Meja med moško in žensko modo se je letos resnično zabrisala, saj so ženske močno segle v moško garderobo in si prilastile bele srajce, suknjiče, hlačne kostime, brezrokavnike in hlače na črto ter jih vnesle v svojo zbirko oblačil. Ne branijo se niti svilene kravate, moškega steznika ali moških naramnic na belo srajco. Ženske obline so skrite pod prevelikimi oblačili, kot predlagajo Stella McCartney, Nicole Farhi in Alexander Wang.

Dodatki

Videz samozavestne in samosvoje ženske je dopolnjen z metuljčki, moškimi klobuki, rokavicami in s čevlji. Trend se nagiba v smer, da so ženske dejansko videti kot pravi moški, kot v svojih kolekcijah vidijo Moschino, Dolce & Gabbana, DSquared2, Balmain, Balenciaga in Ralph Lauren.

Za trendovski izgled vam ni treba do prve trgovine, temveč zavijte v garedobno omaro vašega dragega in razmislite o svoji novi opravi. Po navdih in ideje pa ste vabljeni v fotogalerijo.