Županova Mija kar čez pisto

Mija Janković do svojega sedeža mimo vseh pravil?

Objavljeno
27. oktober 2011 20.59
Posodobljeno
28. oktober 2011 13.00
S. N.
S. N.

Teden mode, ki je potekal v prejšnjih dnevih, je bil res že nujno potreben v Sloveniji, saj smo bili ena izmed redkih držav na svetu brez tovrstne prireditve. Kino Šiška se je izkazal kot odličen prostor za modne revije in privržence modnega dogajanja. In slovenski oblikovalci so dokazali, da se lahko primerjajo s svetovnimi.

Najbolj pohvaljeni so bili Matevž Faganel, Nina Šušnjara, Maja Ferme in Marjeta Grošelj, ki že drugače veljajo za najbolj priljubljene. Manekenke, ki so predstavljale oblačila, so sicer imele težave s hojo na visokih petah. Bolj izučene so bile varovanke Nine Šušnjara. Ona je bila namreč edina oblikovalka, ki si je privoščila svoje predstavnice in jih tudi sama plačala, preostale manekenke so bile za vse oblikovalce iste in jih je plačal glavni sponzor Tedna mode.

Mija kršila pravila

Modno pisto je preizkusila tudi žena ljubljanskega župana Mija Janković. Vsi, ki so jo videli in ki se spoznajo na pravila tovrstnih šovov, so se zgražali. Ko je namreč iskala svoj sedež, jo je hostesa napotila na drugo stran. In ker bi morala narediti en krog, si je izbrala bližnjico in šla kar čez modno pisto. Velja namreč pravilo, da se ne sme hoditi po pisti, če nisi manekenka. Za naslednji Fashion Week pa upamo, da nam bo postregel z dejanskim tednom mode in ne samo dvodnevnim dogajanjem.