Na avstrijskem Koroškem iščejo slovenskega goljufa

Prodajal tovornjak, od nemškega podjetja vnaprej prejel 24.000 evrov.

Objavljeno
01. februar 2011 15.02
Šp. S./STA
Šp. S./STA
CELOVEC – Policija na avstrijskem Koroškem išče 41-letnega Slovenca, osumljenega, da je prek spleta ogoljufal nemško podjetje. Januarja je dal oglas za prodajo tovornjaka in od nemškega podjetja vnaprej prejel 24.000 evrov. Pred prodajo tovornjaka sta bili opravljeni dve nakazili, po 4000 in 20.000 evrov, na bančni račun pri banki v Borovljah. Preostalo kupnino naj bi kupec poravnal pri predaji tovornjaka.

Sodelavec nemškega podjetja je kmalu ugotovil, da navedeni sedež podjetja v Sloveniji ne obstaja. Sledila je prijava na policiji v Borovljah, banka pa je zaprla bančni račun, ki je bil na ime srbskega podjetja. Pri tem je banka nemškemu podjetju vrnila drugi obrok nakazila.

Včeraj se je v boroveljski banki pojavil 31-letni lastnik računa, ki je želel dvigniti 20.000 evrov, a ga je pri tem poskusu ujela policija. Povedal je, da je bančni račun dal na razpolago prijatelju, ki naj bi mu tudi predal dvignjeni denar. Po podatkih avstrijske policije naj bi bil 41-letnik slovenskim organom pregona že znan zaradi prevar, trgovine z belim blagom, tihotapljenja ljudi in ponarejanja dokumentov.