Na Čopovi invazija rožnatih nezemljanov

Na ljubljanskih ulicah poteka Mali ogledni festival uličnega gledališča.

Objavljeno
12. februar 2011 14.20
S. U./STA
S. U./STA
LJUBLJANA – Gledališče Ane Monro bo danes drugič organiziralo Mali ogledni festival uličnega gledališča (MOFUG). Festival, ki je namenjen prodoru gledališčnih skupin s slovenske ulične scene v tujino, se je začel ob 10. uri na Čopovi ulici s predstavo Invazija gledališča KUD Ljud, sklenil pa se bo ob 18.30 s predstavo Fire Garden na Prešernovem trgu.

Prva predstava festivala Invazija je potekala v sodelovanju z občinstvom. Projekt neformalne umetniškoraziskovalne skupine KUD Ljud prikazuje pristanek roza nezemljanov v Ljubljani in preizkuša sposobnosti zaznavanja meje med fikcijo in realnostjo, hkrati pa ustvarja uličnogledališko predstavo kot del igre, rituala oziroma družabnega dogodka.

Zvrstilo se bo še osem predstav, med njimi tudi predstava Anje Pibernik z naslovom Leta 2012, Kletka Gledališča Ane Monro, Konec Bimbo teatra in Crossroads slovensko-francoske skupine The Beast. Festival bo sklenila predstava Fire Garden istoimenske skupine štirih žonglerjev in ene plesalke, ki bo gledalce popeljala, kot napovedujejo organizatorji, v svet vrtilcev ognja, svetlečega žongliranja in čustvenega plesa.

Prvič je bil MOFUG organiziran leta 2008. Takrat je Gledališče Ane Monroe s predstavo Zlati osel pri selektorjih poželo uspeh in potem z njo gostovalo v Veliki Britaniji.