Ne le Janša, ovadeni tudi na Mladini

Janša na FB: Po Janši in SDS lahko vsak pljuva po mili volji, če pa se ta brani, dobi po glavi še z ovadbo.

Objavljeno
12. marec 2011 14.05
T. L.
T. L.
LJUBLJANA – Potem ko je informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar zaradi objave faksimil obtožnega predloga v zadevi Patria kazensko ovadila predsednika SDS Janeza Janšo, je kazenska ovadba doletela še novinarja in odgovornega urednika Mladine Boruta Mekino in Grego Repovža ter Mladino kot pravno osebo, poroča Delo. Informacijska pooblaščenka je kazensko ovadbo podala zaradi suma zlorabe osebnih podatkov v zvezi s posredovanjem osebnih podatkov iz obtožnega predloga v zadevi Patria javnosti.

Ker ljubljansko okrožno tožilstvo o kazenskih ovadbah še ni odločilo, za zdaj še ni jasno, ali se bodo ovadeni zagovarjali na sodišču.

Janša 'novinarsko različico' objavil na facebook profilu

Janša je namreč lani septembra ob novici, da je vrhovno državno tožilstvo vložilo obtožni predlog zoper njega, Jožeta Zagožna, Walterja Wolfa, Ivana Črnkoviča in Antona Krkoviča, novinarjem dejal, da mu obtožnega predloga še niso vročili, da pa je dobil njegovo 'novinarsko različico'. To je nato objavil na svojem facebookovem profilu, pri čemer je pod opravilno številko in datumom vidna Mladinina glava oziroma imena urednikov tednika.

Zdi se, pišejo v Delu, da je Janša od neuradnih virov dobil isti dokument kot Mladina. Vendar so na tedniku že takrat zatrdili, da obtožnega predloga niso dali nikomur, Janševo 'opremljanje' faksimil obtožnega predloga, na katerega je kot naslovnika prilepil imeni urednikov menda kar iz kolofona revije, pa so označili kot poskus diskreditacije.

Janša na facebooku: Oblast se počuti očitno se bolj na trhlih nogah

Janša je v sredo na svojem facebook profilu zapisal, da ovadba Pirc Musarjeve ni nobeno presenečenje. »Po brutalnem pozivu predsednika Türka, da je treba za vsako ceno zaustaviti Janšo in SDS, ovadba Pirc Muserjeve ni nobeno presenečenje. Oblast se počuti očitno se bolj na trhlih nogah, kot se kaže na prvi pogled. Repovž je v Mladini objavil obtožni predlog kar en mesec prej, preden smo ga dobili obtoženci, ampak to seveda ne šteje. Po Janši in SDS lahko vsak pljuva po mili volji, če pa se ta brani že zgolj z objavo teh obtožb, pa dobi po glavi še z ovadbo zaradi objave. Kako je že rekel Orwell takšnemu režimu? Koga je Franci Perčič, operativni koordinator izvedbe ukaza predsednika Türka, določil kot naslednjega strelca?« je zapisal Janša.