Nemški Fritzl na zatožni klopi

Skupno ga bremeni do 350 dejanj spolnih zlorab, hčerko in pastorko je sili v prostitucijo.

Objavljeno
15. februar 2011 17.01
Mi. S./STA
Mi. S./STA
FRANKFURT – V Nemčiji se je začelo sojenje 48-letnemu Nemcu, ki je obtožen, da je med letoma 1987 do 2010 zlorabljal svojo hčerko, pastorka in pastorko. Slednja mu je rodila osem otrok. Skupno je obtožen 350 dejanj spolnih zlorab in spolnih zlorab mladoletnikov ter siljenja hčerke in pastorke v prostitucijo z drugimi moškimi.

Izvedeni testi so z 99,9-odstotno verjetnostjo pokazali, da je moški, identificiran kot Detlef S., oče sedmih otrok, ki jih je rodila njegova 28-letna pastorka. Njegov naj bi bil tudi osmi, ki pa je umrl. Otroci so zdaj stari od 15 mesecev do 11 let

Sojenje v mestu Koblenz je bilo prekinjeno, ko je bila prebrana obtožnica. Obtoženi po predvidevanjih pred sodiščem ne bo govoril, njegov odvetnik pa je prebral izjavo, napisano v imenu klienta, v katerem je slednji priznal očetovstvo sedmih otrok.

Njegov odvetnik Thomas Düber je sicer poudaril, da kljub priznanju očetovstva obtoženec zavrača obtožbe proti njemu. »Priznava očetovstvo ... to ni del obtožnice,« je poudaril Düber, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Sodišče naj bi po pričakovanjih razsodilo 25. februarja. Če bo Detlef S. spoznan za krivega, mu grozi do 15 let zaporne kazni.

Gabriele Schulte, babica, ki je pomagala ob rojstvu treh otrok, je sicer poudarila, da sta z zdravnikom opozorila socialno službo, a ta ni ukrepala. »Šli so tja in pogledali, kaj se dogaja. A ko so videli, da otroci nimajo znakov, da so zanemarjeni ali zlorabljeni, hčerka pa ni rekla ničesar, so morali oditi,« je za časnik Rhein Zeitung povedala Schultejeva.