Nikoli videni posnetki napadov na dvojčka

Newyorška policija posnela zloglasni 11. september na kraju dogajanja.

Objavljeno
08. marec 2011 10.46
S. U.
S. U.
NEW YORK – V javnost so prišli še nikoli videni posnetki najbolj grozljivega terorističnega napada, ki se je kadar koli zgodil v ZDA. Govorimo seveda o 11. septembru 2001 in policijskem helikopterju, ki je tisti dan ravno krožil nad New Yorkom, bolje rečemo nad enim od pozneje zrušenih dvojčkov (Twin Towers). Črn oblak dima, poznejše zrušenje stolpa in na tisoče ljudi, ki bežijo pred smrtjo, niso bili javnosti še nikoli prikazani iz takšnega zornega kota.

»Zrušili so celotno stvar. To je največja katastrofa, ki se je zgodila na svetu,« je mogoče slišat prestrašene pilote na omenjenih posnetkih. Prav tako na posnetkih slišimo enega izmed pilotov, ki šokiran ugotovi, da se je prvi dvojček že zrušil.

Na splet jih je razširila skrivnostna spletna stran Criptome, katere naloga je izmenjavanje skrivnostnih dokumentov. Omenjeni videoposnetki so bili v preteklosti del dokaznega gradiva, ki so jih mestne agencije predale zvezni agenciji.

V največjem terorističnem napadu v ZDA je umrlo okoli 2996 ljudi, življenje Američanov je od tistega dne podrejeno boju proti terorizmu, da večnih teorij in zarot o napadu niti ne omenjamo.

 

Oglejte si video: