Nina išče zdravnika, ki ji je rešil življenje

Nina še vedno išče neznanega zdravnika, ki ji je pri Celju rešil življenje.

Objavljeno
02. marec 2011 20.22
Mihael Korsika
Mihael Korsika
LJUBLJANA – Nekdanja radijska voditeljica Nina Wabra je pred slabim letom na avtocesti pri Celju doživela hudo prometno nesrečo, ki jo je po čudežu preživela. Iz zverižene pločevine so jo morali rešiti gasilci, medtem ko naj bi reševalci ob prihodu na kraj nesreče po radijski postaji po njenih besedah celo že sporočili, da gre za prometno nesrečo s smrtnim izidom. Kljub temu je preživela, prve napovedi zdravnikov pa so bile, da bo morala verjetno za premikanje uporabljati električen invalidski voziček, bali pa so se tudi, da brez naprav sama ne bo sposobna dihati. Danes 33-letnica že uporablja roke in voziček upravlja brez tuje pomoči.

Novo rojstvo

Simpatično in optimistično razpoloženo Nino smo obiskali v rehabilitacijskem centru Soča, kamor je odšla k zobozdravniku. Sama pravi, da je bil lanski 2. maj datum, ko se je ponovno rodila. Avto, v katerem je doživela prometno nesrečo, je bil namreč popolnoma izmaličen, medtem ko je bila sama izjemno hudo poškodovana. »Imela sem zdrobljenih pet vratnih vretenc, dve prsni, tri polomljena rebra in ključnico ter stisnjena pljuča in srce. Dobila sem tudi udarec v glavo,« je pojasnila Nina.

Po prihodu reševalcev je nekako pokazala, da je še vedno živa. Na naše vprašanje, kako je to pokazala, nam je odgovorila, da sama niti ne ve, saj je od zadnjega dne pred nesrečo ne spominja nič. »Zdravnik me je uspešno oživil in vzpostavil življenjske funkcije do te mere, da so me lahko odpeljali v bolnišnico,« je ob tem pojasnila.

Prvič so jo operirali takoj po prihodu v bolnišnico, kjer je nato ostala tri mesece. Nato je bila naslednjega pol leta na terapijah v ljubljanskem univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, prejšnji teden pa se je vrnila z rehabilitacije v toplicah.

Potem ko se je vsaj malo opomogla od nesreče, je želela izvedeti, kateri zdravnik ji je rešil življenje, da bi se mu zahvalila, vendar še do danes tega ni ugotovila. »Na poročilu je le pisalo: 'neznana ženska, rojena 2. 5. 2010, potem je sledil opis zdravniške oskrbe in na koncu podpis zdravnika: Neznan,'« nam je pripovedovala Nina in napovedala, da bo sprožila pravo akcijo, da bi našla angelskega zdravnika. Ob tem pa se sprašuje, kako se sploh zahvaliti človeku, ki ti je rešil življenje.

Želja je plesati


Ker si mora popolnoma preurediti celotno stanovanje, bo v petek v ljubljanski dvorani Španski borci potekal dobrodelni koncert. Na njem bodo v treh urah med drugim nastopili Alenka Godec, Rebeka Dremelj, zmagovalka prve bitke talentov Lina, stand-up komedijanti, po koncu pa bo sledil še after party. Znesek od vstopnic, ki stanejo 10 evrov, bo namenjen izključno za prilagoditev Ninega stanovanja. Njena največja želja je, da bi ves dan preživela brez pomoči svojih bližnjih, kar pa je trenutno nemogoče, saj je treba stanovanje preurediti tako, da se bo lahko sama tuširala, si skuhala kavo in delala druga opravila, ki jih imamo ljudje brez omejitev za popolnoma samoumevne.

Čeprav je v slabem letu od nesreče že dosegla številne zmage, ostaja še najprej optimistična. »Ne obupam in upam na medicinski čudež. Sem stoodstotna, da se bom znebila koles. Včasih sem le govorila, da bi nekaj rada delala. Zdaj pa bom to resnično tudi počela,« je napovedala Nina. Med njene velike želje spada tudi ples. »Na zlati poroki mojih staršev, ki bo čez sedem let, bi rada zaplesala, četudi z berglami,« nam je še razkrila. Glede na njen optimistični duh smo prepričani, da ji bo to tudi uspelo. Srečno, Nina!