Nosečnico stokrat zabodel v trebuh

Ni bil pripravljen plačevati preživnine, zato je nekdanjo punco ubil.

Objavljeno
24. februar 2011 12.45
Šp. S.
Šp. S.
ERDING – A. Harun, 18-letnik iz Nemčije, je po nekajurnem zaslišanju policiji priznal, da je brezsrčno zaklal svojo nekdanjo punco, 21-letno Zorico H. iz Bosne, ki je bila visoko noseča. S kuhinjskim nožem jo je kar stokrat zabodel v trebuh ter tako ubil njo in še nerojenega otroka.

Nad dekle naj bi se najstnik spravil v obupu, saj se ni mogel sprijazniti s plačevanjem podpore za hčer, ki bi se rodila konec marca in je veseli dogodek raje kruto preprečil.

Krvavi umor je Nemčijo pretresel. Zoričina družina in prijatelji so popolnoma skrušeni. Umorjena nosečnica je bila namreč še mlado dekle, zabavno in polno življenja. Po končani srednji šoli je delala v trgovinah, barih in diskotekah. Le pred malo več kot enim letom je spoznala Haruna. Bila je ljubezen na prvi pogled, nadvse strastna, ko pa je mladenka zanosila, se je zveza ohladila in končala.

Zorica, ki se je odločila otroka obdržati, je Harunu dala vedeti, da bo kot odgovoren oče moral po rojstvu njune hčerke zanjo plačevati preživnino. Mladi Nemec se s slednjim ni in ni mogel sprijazniti, zato se je odločil za kruti umor.

Trenutno je morilec v priporu, mnogi predlagajo, da se mu sodi za dvojni umor. Tiskovni predstavnik tožilca pa je povedal, da po zakonu ne gre za dvojni umor, saj se otrok še ni rodil.