Nov obraz za iznakaženega vojaka

Električna napetost 10.000 voltov ga je tresla pet minut.

Objavljeno
17. februar 2011 09.30
S. U.
S. U.
INDIANAPOLIS – Nekdanji ameriški vojak Mitch Hunter (29) je popolnoma iznakažen že od leta 2001. Po dolgoletnih mukah je zanj končno prišla spodbudna novica. Dobil bo nov obraz. Zdravniki so mu namreč sporočili, da je prav on na vrsti za transplantacijo obraza. Čakajo le še darovalca.

Hunterju bo za vedno ostal v spominu nesrečni dogodek, ki se je pripetil pred skoraj 10 leti. Tiste usodne noči je s svojim prijateljem in dekletom užival v vožnji, ko je voznik kar naenkrat izgubil kontrolo nad vozilom. Avtomobil je priletel v električni drog, ki je padel na Michaelovo dekle. Ko jo je ta poskušal rešiti, se je po nesreči dotaknil električnega kabla. Kar pet minut ga je tresla električna napetost moči 10.000 voltov. V hudi nesreči je izgubil nogo, prste ene roke, njegov obraz je bil v celoti ožgan in deformiran. Na poti v bolnišnico so ga dvakrat oživljali.

»Trenutno sem zadovoljen svojim življenjem. Vseeno pa mislim, da se po operaci ljudje na cesti ne bodo več ozirali za menoj in me čudno gledali,« je dejal Hunter, ki kljub hudim poškodbam dela kot skladiščnik, ima pa tudi sina Claytona.

Prve transplantacije obraza se je zgodila leta 2005 v Franciji. Do zdaj so jo izvedli samo enajstkrat.