Nož v srce, da je ubranila sina

Ko se je spravil še nad pastorka, se je Isabelli stemnilo.

Objavljeno
06. marec 2011 21.01
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič
DOGOŠE – Večina prebivalcev Dogoš, majhne vasi na robu Maribora, včeraj opoldne ni vedela, kaj se je v soboto zvečer zgodilo za zidovi ene izmed stanovanjskih hiš v njihovi sicer mirni vasici. »Šele pred kakšno uro je k meni prišel sosed in mi povedal, kaj se je zgodilo pri sosedih,« nam je povedal bližnji kmet Peter Siter in mirno nadaljeval: »Družina se je v naše kraje preselila šele pred kakšnimi štirimi leti. Nikoli nismo imeli pretiranih stikov, saj smo pred časom prišli navzkriž glede našega psa, ki naj bi napadal njihovo psičko. Drugače smo imeli povsem normalen odnos. Gospod je k nam večkrat prinesel stvari, ki jih je njihova hči prerasla.«

Izvedeli smo, da je policiste o tragediji obvestila komaj devetletna hči Laura. Ta je nekaj minut pred deveto uro zvečer prihitela k sosedom in prosila, naj pokličejo policijo. Sosedje so ji v roko potisnili telefon, tako da je lahko na pomoč poklicala policiste in reševalce. Informacije o tem, kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati stanovanjske hiše na Svenškovi 22 v Dogošah, so skope. V novejši hiši, ki naj bi jo zunajzakonska partnerja pred kratkim obnovila, naj bi živeli 40-letni Vinko Gros, leto dni mlajša Isabella Hicl in njuna hči Laura. Pod isto streho naj bi živel tudi Izin (kot so Isabello klicali sosedje) 20-letni sin iz prejšnje zveze David Nerat. Kot so nam povedali sosedje, ima Iza še eno hčerko iz minulih zvez, a naj bi Tamara živela pri očetu.

Vinko Gros se je na pustno soboto domov vrnil šele zvečer. Dodobra podkrepljen z maligani naj bi se spustil v verbalni spor s partnerico. Kot že večkrat v preteklosti naj bi Vinko tudi tokrat postal nasilen in Izo večkrat udaril. Med drugim naj bi ji celo zlomil očala in jo večkrat udaril po obrazu. Ko se je v spor vmešal še David, je na svoji koži občutil, kako močni so očimovi udarci. Isabella je medtem odprla kuhinjski predal in iz njega potegnila dolg kuhinjski nož. Konico je zabodla v predel Vinkovih prsi, zelo blizu srca.

»Sama sem bila doma. Bilo je že okrog devete zvečer, ko je nekdo pozvonil na vratih. Sprva sem mislila, da je vnuk, a sem kljub vsemu previdno vprašala, kdo zvoni. Oglasil se je tihi jokajoči Laurin glasek. Dejala je, naj pokličemo policijo. Spustila sem jo v hišo, kjer je vzela telefon in kot odrasla poklicala policijo. Predstavila se je in dejala, da potrebujejo pomoč,« nam je vidno prizadeta razlagala bližnja soseda. Laura naj bi k njim zahajala pogosto, predvsem ker so jo zanimale domače živali. Kmalu za hčerko je k sosedom pritekla tudi Iza. »Bila je vsa okrvavljena in po obrazu so se očitno videli partnerjevi udarci,« je dodala soseda.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Oživljali, a zaman