Obesil je ženo, 
potem še sebe

Sosedje so iz hiše v Šentjurju v sobotnem večeru slišali krike.

Objavljeno
27. februar 2011 09.53
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič
ŠENTJUR PRI CELJU – Se je to, kar je slišati, zares zgodilo?« nas je previdno spraševal starejši zakonski par, ki se je v nedeljskem jutru po rahlem klancu vračal od maše v šentjurski cerkvi. »Tega ne moreš verjeti. Stanujeva le dve hiši stran, pa nisva nič slišala in nič videla. Gospod je bil zmeraj videti tako prijazen. Kadar sem delala na vrtu, me je pozdravil in mi pomahal,« se spominja pretresena soseda. Tudi drugi Šentjurčani so bili bolj ali manj presenečeni in so le odkimavali z glavo. Nekateri izmed jutranjih sprehajalcev so novico o družinski tragediji izvedeli šele od nas.

Možje postave o dogajanju v stanovanjski hiši Pod vrbco 2 molčijo. »Policija je ob 19.20 v kletnih prostorih stanovanjske hiše našla mrtvega 42-letnega moškega in njegovo 33-letno partnerico,« je bila skrivnostna Milena Tribulin s celjske policijske uprave. Več zaradi interesa preiskave niso hoteli razkriti. Kljub vsemu nam je uspelo izvedeti, da naj bi 42-letni F. M. v soboto proti večeru najprej umoril devet let mlajšo ženo T., nato pa si vzel življenje. Družinska tragedija se je dogajala v hiši sredi Šentjurja, le nekaj deset metrov od osnovne šole in tik pod cerkvijo.

Prvošolka poklicala sorodnike

Družine prebivalci območja Pod vrbco niso preveč dobro poznali. Šele pred leti naj bi se preselili v hišo, medtem ko naj bi pred tem stanovali na Zgornjem trgu. »Tukaj je prej živela starejša gospa, družina pa je hišo najverjetneje kupila, ko se je gospa preselila v dom za ostarele,« pravi druga soseda. Zakonca naj bi bila ljubezenski par že več let. Pred šestimi leti se je rodil plod njune neizmerne ljubezni: hči. Ta je lani septembra čez ramo prvič obesila šolsko torbo. Izvedeli smo, da naj bi F. in T. šele pred leti stopila pred oltar in dahnila usodni da. Toda zdaj naj bi se njuna življenjska pota razhajala, menda naj bi razmišljala o razvezi.

Prav načrtovana ločitev bi lahko bil vzrok za družinsko tragedijo.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Deklica pri sorodnikih