Obrtniki denar pridno dvigujejo

Težav ni, saj so za božič in novo leto bankomati še bolj obremenjeni, pravi Cimprič iz ZBS.

Objavljeno
12. marec 2011 18.10
T. L./STA
T. L./STA
LJUBLJANA – Akcija dvigovanja gotovine z bankomatov, ki so jo obrtniki začeli v petek, se nadaljuje, akcija pa poteka po načrtih, je povedal Jani Ulaga, podpredsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). Združenje bank Slovenije zaradi akcije obrtnikov še ne poroča o težavah pri oskrbi z denarjem.

V ponedeljek se akcija širi na banke


Obrtniki, člani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), bodo akcijo nadaljevali tudi v nedeljo. V ponedeljek se bo sicer sestala skupščina OZS, na kateri bodo odločali o nadaljevanju državljanske nepokorščine, za ta dan pa načrtujejo tudi dvig denarja v bankah.

Ulaga je ob tem opozoril, da bodo v ponedeljek odločali o morebitnem preklicu protestnega shoda pred poslopjem DZ in vlade, ki ga načrtujejo za sredo, medtem ko bodo o aprilski zapori Slovenije odločali na izredni seji skupščine. Ta bo verjetno potekala nekaj dni pred samo zaporo, ki jo načrtujejo za 18. april.

Združenje bank Slovenije: oskrba z denarjem poteka normalno

Slavko Cimprič iz Združenja bank Slovenije je medtem povedal, da zaradi akcije obrtnikov ne opažajo posebnosti ali težav, oskrba z denarjem pa poteka normalno.

Dejal je, da so v letu dnevi, ko je obremenitev bankomatov še večja, poleg tega pa je dvig denarja na bankomatih omejen. »Tukaj ni nič takšnega, kar ne bi bilo obvladljivo. Za božič in novo leto je povpraševanje mnogo večje. Obrtnikov je nekaj deset tisoč, kupcev pa nekaj sto tisoč,« je še dejal Cimprič.