Obubožani milijonar žrtev pastorka?

Bo njegova partnerica Isabella ušla kazni?

Objavljeno
10. marec 2011 19.27
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič
MARIBOR – V četrtek so se sorodniki, prijatelji in znanci na pobreškem pokopališču v Mariboru poslovili od 40-letnega Vinka Grosa iz Dogoš. Postavnega možakarja, ki je zadnja leta delal na Slovenskih železnicah, naj bi na pustno soboto med prepirom zabodla njegova leto dni mlajša zunajzakonska partnerica Isabella Hicl. Podrobnosti dogajanja v stanovanjski hiši sicer precej umirjene družine še niso dokončno razjasnjene. Vendar pa nam je le uspelo izvedeti nekaj podrobnosti o krvavem obračunu.

Lomil je pesti


Vinko naj bi se usodnega večera domov vrnil pijan, dvignil roko nad partnerico in ji menda zlomil očala. Vmešal se je njen sin David, a je sam občutil, kako bolijo očimovi udarci. Da bi rešila sina, je Isabella pograbila kuhinjski nož in 40-letnika zabodla v srce. Policisti so že prejeli rezultate obdukcije trupla. Izvedeli smo, da naj bi potrdili Isabelline in Davidove izjave, da je bil Vinko Gros tragičnega večera pijan kot čep. Da je bil nasilen, še posebno ko je bil podkrepljen z maligani, je bilo bolj ali manj znano vsem. Ne samo doma, tudi drugod je rad vihtel pesti. Tako naj bi bili v njegovi zajetni policijski kartoteki zapisani ne samo družinski pretepi, ampak so pesti pele tudi po diskotekah v Mariboru in okolici. »Bil je nasilnež brez primere,« ga je opisal moški, ki je poznal njegovo ravnanje.

Le branila se je

Policisti so osumljenko po zaslišanju izpustili na prostost. Prav tako naj bi se po zaslišanju obeh neposrednih prič, torej Hiclove in Davida, vse bolj nagibali k temu, da žensko, ki je bila v primerjavi s pretepačem v močno podrejenem položaju, ovadijo le zaradi posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom. Za tovrstno dejanje je zagrožena kazen od treh do 15 let zapora. Isabelli Hicl bodo v prid olajševalne okoliščine, saj bo sodišče dogodke sobotne noči najverjetneje obravnavalo kot prekoračen silobran. Zna se celo zgoditi, da bi se po novem slovenskem zakoniku celo povsem izognila kazni, če je v obrambi za lastno varnost oziroma za obvarovanje življenja svojega sina prekoračila silobran. In Hiclova se je bala za življenje svojega sina. Izvedeli smo še nekatera podrobna ozadja. Med sosedi se šušlja, da se je Grosu pred leti nasmehnila sreča. Tako naj bi na lotu zadel sedmico in v žep pospravil 77 milijonov tolarjev (danes dobrih 300.000 evrov).


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Kupil je hišo, vozil drage avtomobile, potem pa mu je zmanjkalo denarja