Odvetniku 1500 evrov kazni

Čista lopata še ne bo čistejša: glavna obravnava je odpadla zaradi odsotnosti odvetnika Šubica.

Objavljeno
11. februar 2011 09.07
Mi.K., T. L., P. P./STA
Mi.K., T. L., P. P./STA
LJUBLJANA – Napovedano nadaljevanje glavne obravnave v zadevi Čista lopata je danes odpadlo. Razlog? Odsotnost Antona Šubica, ki v zadevi Čista lopata zagovarja obtoženega Boruta Farčnika. Šubica na obravnavo ni bilo, se pa je sodišču opravičil - prihod na sodišče naj bi mu preprečila druga zadeva -, vendar pa sodišče njegovega opravičila ni sprejelo. Po mnenju sodišča bi si lahko Šubic pravočasno zagotovil zamenjavo. Posledično so ga zato kaznovali s 1500 evrov visoko kaznijo, obravnava pa se bo nadaljeval čez teden dni, torej, v petek, 18. februarja.

O odvezi molčečnosti prihodnji teden?

Tako bomo prihodnji teden izvedeli, ali bo kriminalist Robert Slodej odvezan molčečnosti. Če bo ministrstvo za notranje zadeve ugodilo prošnji sodišča, bo sodišče lahko odločalo o predlogu obrambe po soočenju med Slodejem in tajnim policijskim sodelavcem.

Slodej in tajni policijski sodelavec povedala različni zgodbi

Slodej in tajni policijski sodelavec sta namreč senatu ljubljanskega okrožnega sodišča izpovedala vsak svojo zgodbo. Tajni policijski sodelavec je na zaslišanju pojasnil, da je Slodej želel preganjati Ivana Zidarja, a za to ni imel dokazov, zato je od njega zahteval, naj mu pomaga. Nemškemu kriminalistu Gerhardu Schaffnerju naj bi tako povedal, kar mu je naročil Slodej.
Slodej je izjave domnevnega tajnega policijskega sodelavca označil kot neresnične in dodal, da mu tudi nikoli ni povedal, da bodo kmalu zaprli Zidarja.