Omejitev obiskov ne velja več

V UKC Ljubljana lahko spet obiščete svoje sorodnike, prijatelje ali znance.

Objavljeno
15. februar 2011 15.01
S. U./STA
S. U./STA
LJUBLJANA – Epidemiološka situacija v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) se je v zadnjih dneh umirila, zato so z današnjim dnem popolnoma ukinili omejitev oziroma prepoved obiskov, vključno s kliničnim oddelkom za kardiologijo Iinterne klinike. Do popolne umiritve epidemiološke situacije virusnih obolenj pa ostaja priporočilo, naj bolnika obišče samo po ena zdrava oseba za pol ure.

V UKC Ljubljana tako prosijo vse obiskovalce, ki bi želeli obiskati svoje sorodnike, prijatelje ali znance, naj se priporočila držijo, še vedno pa naj upoštevajo tudi vse higienske ukrepe, kot sta umivanje in dezinficiranje rok.

Zaradi porasta respiratornih in virusnih okužb med splošno populacijo je ljubljanski klinični center omejil obiske že sredi januarja, 9. februarja pa so morali zaradi pojava sezonske virusne črevesne bolezni (driske) v glavni stavbi prepovedati obiske. Stanje v UKC se je sicer v minulih dneh že precej normaliziralo, tako da je do ponedeljka ostala v veljavi omejitev obiskov na kliničnem oddelku za kardiologijo interne klinike.