Pahor miri Slovenke in Slovence

Poslanec SDS Andrej Vizjak je premierju očital (so)krivdo za 10 problemov.

Objavljeno
28. februar 2011 17.38
S. N./STA
S. N./STA
LJUBLJANA – Kljub težki situaciji slovenskih politikov optimizem ne zapušča – opis stanja v Sloveniji pa primerjajo s Titanikom. Razlika je le v končnici – kultna ladja je potonila, Sloveniji se to ne bo zgodilo: »Slovenija ima moč, da izplava iz krize!«

V to je prepričan premier in prvi mož največje vladne stranke Borut Pahor. Svoj optimizem gradi na podatkih, da je bila gospodarska rast lani pozitivna, povrh vsega pa vlada vestno, pridno in odločno pripravlja (še en, kateri že?) paket ukrepov za izboljšanje konkurenčnosti gospodarstva.

Poslanec SDS Andrej Vizjak je premierju očital (so)krivdo za 10 problemov, ministrskega predsednika pa vprašal, ali se čuti odgovornega za nastale razmere v slovenskem gospodarstvu, ki da so v veliki meri posledica nepravočasnega in nezadostnega ukrepanja vlade.

»Čutim se odgovornega za reševanje problemov, ki sem jih kot predsednik vlade skupaj z ekipo ministric in ministrov ujel decembra 2008,« je odgovoril Pahor. Vlada je po njegovih besedah v marsičem uspela, v nekaterih ambicijah pa tudi ne, zaradi padca konkurenčnosti gospodarstva pa pripravlja poseben paket ukrepov.