Babica rodila vnuka po menopavzi

Ponosni starši že razmišljajo, kako dečku pojasniti zapletena družinska razmerja.

Objavljeno
13. februar 2011 16.49
Šp. S.
Šp. S.
ILLINOIS – Američanka Kristine Casey (61) je pristala, da bo nadomestna mati. Njena hči Sara Connell (35) je več let poskušala zanositi, vendar zaman. Izkazalo se je, da ne ovulira. Z umetno oploditvijo je sicer zanosila, toda tako spočeta dvojčka sta se rodila mrtva. Kasneje je doživela tudi spontani splav.

Kristine je bila zadnjič noseča pred 30 leti in vsakokrat brez komplikacij. Zato so se odločili, da bo babica nosila zarodek iz hčerinega jajčeca in zetove semenčice, poroča Chicago Tribune. Tako je rodila svojega zdravega vnuka Finneana! Sara in njen soprog Bill sta biološka oče in mati, Kristine pa je samo donosila. Hči je mamo v sredo zvečer med carskim rezom v bolnišnici Northwestern v Chicagu ves čas držala za roko in ji stala ob strani.

Po porodu je Sara od sreče zajokala in povedala, da se je zgodil pravi čudež. Niti doktorica Susan Gerber, ki je vodila porod, ni mogla skriti solz veselja. Porod je potekal brez komplikacij, vendar je uspešna nosečnost po menopavzi zelo redek pojav. Je pa v zadnjem času zaradi napredka medicinske znanosti vse več kandidatk za porod tudi v tem obdobju.

Starši se že pripravljajo na najtežji del – malčku pojasniti, kako je prišel na svet. Doslej je bila najstarejša illinojska porodnica ženska, ki je leta 2006 rodila pri 58 letih.