Bizarnosti, ki se moškim zdijo romantične!

Romantična gesta je zanje že spuščanje straniščne deske in odnašanje smeti.

Objavljeno
13. februar 2011 17.37
Šp. S.
Šp. S.
Moški so zelo preprosta bitja. Romantična gesta se jim zdi že navadna priprava kave, spuščanje straniščne deske in odnašanje smeti. Raziskava med več kot 2000 ljudmi verige trgovin Sainsbury pravi, da moški tavajo v veliki zablodi, če menijo, da so vsakodnevna gospodinjska opravila pravzaprav romantična. Na vprašanje o romantiki so odgovarjali, da se jim zdi lepo že, če partnerici dovolijo držati daljinski upravljalnik in ji občasno kaj skuhajo ali zlikajo. Toda absolutna zmagovalka je izjava, da je zadrževanje vetrov v postelji izkazovanje ljubezni.

Seveda so tudi ženske podale svoje mnenje. Njihovi odgovori so bili nekoliko drugačni in se končajo pri bombonjerah ali večerjah ob sveči.

Najnenavadnejše stvari, za katere moški menijo, da so romantične

Likanje, pranje perila, odnašanje smeti, nenaden samozavesten naskok na partnerico od zadaj, čiščenje mize po obrokih, zadrževanje vetrov v postelji, pristanek na gledanje romantične komedije, priprava kave ali čaja, dovoljenje parterici, da na televiziji gleda, kar želi, in zbiranje perila za pranje.

Geste, ki jih imajo ženske za romantične

Kuhanje brez predhodnega obvestila in vprašanja, pozorno poslušanje o njenem dnevu v službi, ponudba za varstvo otrok, medtem ko nakupuje, držanje za roke v javnosti, puščanje ljubezenskih sporočilc po hiši, čestitke ob obletnici, poljub ob odhodu, zgoščenka z njenimi najljubšimi pesmimi, pridržanje vrat in priprava kopeli.

Moški in ženske imajo torej različen pogled na romantiko. Očitno so moški res z Marsa in ženske z Venere. Zanimivo je, denimo, dejstvo, da fantje mislijo, da so romantični, ko pustijo partnerici gledati telenovelo, v resnici pa je to le prijaznost.

Morda pa se lahko odkupijo na valentinovo, je dejal tiskovni predstavnik Sainsburyja.